Koulutukset 2023

Tarjoan tällä hetkellä FINLAV-koulutusjärjestelmän mukaisia LT1 lumiturvallisuuskursseja Iso-Syötteellä sekä yhteistyössä Adventure Partnersin kanssa Pallaksella.

Oletko kiinnostunut räätälöidystä kurssista esimerkiksi omalle laskuporukalle? Järjestän kursseja myös tilauksesta Pohjois-Suomen alueella. Tilauskursseja voi tiedustella suoraan sähköpostilla: tujuimmo@gmail.com

Talvikauden 2022-2023 aikana löydät minut kouluttamassa myös Pyhätunturin Free'kend -tapahtumissa ja vapaalaskuworkshopeissa.


Talven 2023 FINLAV -kurssit Iso-Syötteellä:

4.-5.2.2023     FINLAV Lumiturvallisuus 1   Hinta 319€ / hlö


Muut koulutukset talvikaudella 2022-2023:

FINLAV Lumiturvallisuusluento (kesto n. 2h). Järjestetään ainoastaan tilauksesta. Hinta 229€ / luento (max. 100km etäisyydellä Oulusta).

FINLAV Työpaja - Johdanto lumiturvallisuuteen. (kesto n. 4-5h). Sisältää lumiturvallisuusluennon n. 2-2,5h sekä käytännön harjoitukset ulkona n. 2-2,5h. Kaudella 2022-2023 ainoastaan tilauskurssina. Hinta 89€ / hlö.


Löydät kaikkien kurssien tarkemmat kuvaukset alta. Ilmoittautuminen koulutuksiin sekä tiedustelut suoraan sähköpostilla: tujuimmo@gmail.com

FINLAV LT1 Iso-Syöte

Lumiturvallisuus 1 -kurssi antaa perustiedot lumivyöryistä ja lumivyöryvaarasta. FINLAV Lumiturvallisuus 1 on Suomen Lumivyörykoulutus -järjestelmän mukainen koulutus ja se on suunnattu vapaalaskijoiden lisäksi kaikille talvisaikaan tuntureilla ja vuorilla liikkuville.


Kurssilla opitaan tunnistamaan lumivyörymaasto, saadaan työkaluja päätöksentekoon ja tietoa inhmillisten tekijöiden vaikutuksesta päätöksiin sekä harjoitellaan miten toimia pelastustilanteessa.

Iso-Syötteen alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet ja monipuolisen oppimisympäristön lumiturvallisuustaitojen perusteiden harjoitteluun ja omaksumiseen.


KURSSIN SISÄLTÖ
- Lumivyöryjen perusteet
- Turvallisuusajattelu, inhimilliset tekijät
- Päätöksenteko vyörykorttia apuna käyttäen
- Sää- ja vyöryennusteiden tulkinta
- Reittisuunnittelun perusteet kartalla ja maastossa
- Kartta, GPS tai kännykkä paikantamisen apuna
- Vyörypelastusvälineiden käyttö ja kaveripelastaminen

KURSSILLA TARVITTAVAT TIEDOT JA TAIDOT
Osaat laskea hallitusti ja varmasti hoidettujen rinteiden ulkopuolella vaihtelevissa lumiolosuhteissa. Suosittelen myös hankkimaan vapaalaskun ja rinteiden ulkopuolella liikkumisen kattavan vakuutuksen ennen kurssia.

TARVITTAVAT VÄLINEET
- Vapaalaskusukset vaellussiteellä + nousukarvat TAI Splitboard + nousukarvat TAI Lumilauta sekä lumikengät
- Sauvat
- Kypärä
- Piippari, lapio, sondi*
- Reppu 30-40L
- Laskettelulasit
- Juomapullo tai termospullo
- Säätilaan sopiva vaatetus (tuulta / vettä pitävä ulkovaatetus, pipo ja kauluri/putkihuivi, välikerros esim. fleece, aluskerrasto, laskusukat)
- lämmin taukotakki ja varahanskat

* Oma lumiturvallisuussetti on suositeltavaa hankkia ennen kurssia. Setti (piippari, lapio ja sondi) on myös mahdollista vuokrata järjestäjältä hintaan 20€ / kurssi.

HINTA

Kurssin hinta on 319 euroa (sis. alv). Hinta sisältää koulutuksen, vyörykortin, sekä kurssitodistuksen.  Kurssille mahtuu enintään kahdeksan (8) osallistujaa. Osallistujat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä.

ILMOITTAUTUMINEN

Voit ilmoittautua suoraan sähköpostilla: tujuimmo(a)gmail.com. Kerro ilmoittautuessasi itsestäsi seuraavat asiat:

1. Nimi ja yhteystiedot

2. Mille kurssille osallistut?

3. Lyhyesti oma lasku- ja harrastustausta lumiturvallisuuden näkökulmasta (kokemus hoidettujen rinnealueiden ulkopuolella, käydyt kurssit ja koulutukset jne.).

4. Omistatko omat lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio, sondi)? Tarvitsetko välineet vuokralle?

Saat ilmoittautumisen jälkeen muutaman vuorokauden kuluessa vastauksena tarkemmat ohjeet sekä kurssin aikataulun.

FINLAV Lumiturvallisuusluento (2h)

Sisältö:

• Lumiturvallisuusajattelu ja inhimilliset tekijät
• Lumivyöryjen syntymekaniikka, lumivyörymaasto ja lumipeite
• Olosuhteet - sään vaikutus lumiturvallisuuteen
• Riskienhallintamenetelmät, lumivyöryennusteiden tulkinta, reitinvalinta
• Vyörypelastusvälineet; sondi, lapio, piippari
• Kaveripelastaminen ja vyörypelastusvälineiden käyttö

Hinta

Luennon hinta on 229€ / luento (sis. alv). Luennolle voi osallistua max. 20 osallistujaa. Kysy tarjousta isommalle ryhmälle suoraan sähköpostilla.

HUOM! Luennon tilaaja vastaa luentotilan järjestelyistä ja kuluista. Luento voidaan tarvittaessa järjestää myös webinaarina.

FINLAV Työpaja - Johdanto lumiturvallisuuteen (4-5h)

FINLAV Työpaja on tarkoitettu vapaalaskijoille, retkeilijöille sekä kaikille takamaastoissa liikkuville ja lumiturvallisuudesta kiinnostuneille. Työpaja sopii esimerkiksi ensimmäiseksi lumiturvallisuuskurssiksi tai tietojen ja taitojen kertaukseen lumiturvallisuuskurssin jo käyneille. FINLAV työpajaan mahtuu max. 16 osallistujaa. Työpajan totetumiseksi osallistujia täytyy olla vähintään neljä (4).

Osio 1:  Lumiturvallisuusluento luentona tai webinaarina (n. 2-2,5 h)
• Lumiturvallisuusajattelu ja inhimilliset tekijät
• Lumipeite, lumivyöryjen syntymekaniikka & lumivyörymaasto
• Olosuhteet ja sää
• Vaarat & riskit, riskien hallinta, lumivyöryennusteet ja niiden tulkinta, reitinvalinta
• Vyörypelastusvälineet; sondi, lapio, piippari + vyoryreppu & muut turvallisuusvälineet
• Kaveripelastaminen
• Kokemuksia, kysymyksiä & keskustelua

Osio 2: Harjoitukset ulkona maastossa (n. 2-2,5h)

• Sondin, piipparin ja lapion käytön harjoittelua käytännössä

Lisätietoa kursseista ja peruutusehdot


Osallistujat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutetaan, mikäli kurssille tulee vähintään neljä (4) osallistujaa. FINLAV LT1 -kurssille mahtuu maksimissaan kahdeksan (8) osallistujaa, FINLAV -työpajaan maksimissaan kuusitoista (16) osallistujaa.

Varmistat paikkasi kurssilla maksamalla ennakkomaksun 100 euroa. Jos kurssi peruutetaan järjestäjän toimesta, palautetaan varausmaksu kokonaisuudessaan. Ennakkomaksu sisältyy kurssihintaan ja se vähennetään kurssin loppumaksusta. Kurssin loppulasku lähetetään n. kolme (3) viikkoa ennen kurssin ajankohtaa.

MUUTA

Osallistujille lähetettävässä ennakkoinfossa käydään läpi tarkemmin kurssille liittyviä asioita. Jos sinulla on kurssiin liittyviä muita kysymyksiä, ota yhteyttä kouluttajaan.


Peruutusehdot


30 vrk ennen tapahtumaa peruutettu osallistuminen: palautetaan 100 % osallistumismaksu. Maksun palauttamisesta pidätetään 20 euron käsittelymaksu.

14 vrk ennen tapahtumaa peruutettu osallistuminen: palautetaan 50 % osallistumismaksusta.

Mikäli peruutus tehdään alle 14 vrk ennen tapahtumaa, osallistumismaksua ei palauteta.